De vill behålla Lärbro bibliotek

Av Gotlands Tidningar ewa israelsson. Publicerad 2011-11-24
Unna oss i Lärbro med omnejd att ha kvar den lilla demokratiska bildningskvarleva från 1900-talet som vårt bibliotek är! Vi behöver det.
Det skriver deltagarna i bokcirkeln vid Lärbro bibliotek i ett brev till Region Gotland med anledning av att kultur- och fritidsnämnden föreslagit att biblioteket ska läggas ned för att spara pengar.
- I dag på 2010-talet finns en viss övertro på datorer och internet. Allt finns inte på nätet. Fortfarande utbildar sig unga människor till bibliotekarier, fortfarande drar Bok- och biblioteksmässan i Göteborg tusentals besökare och sedan något år är det lag på att varje skola ska ha tillgång till ett bibliotek, så också Lärbro skola, skriver de.
- Vi förstår inte den här besparingen. Den innebär enbart försämringar, inte minst för skolans elever och lärare. Har Lärbro skola extra lokaler för bibliotek? Har lärarna numera inte nog med extrauppgifter utan att behöva ta på sig biblioteksuppgifter också? skriver de vidare och vädjar till regionen om att få behålla biblioteket i Lärbro.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar